Sydney, ja hoor, doe ik even!
Door: Sjanna
Blijf op de hoogte en volg Sjanna
26 Januari 2012 | Australië, Sydney
Mijn eerste echte verslag vanuit het verre, verre Down Under. Het begon allemaal 24 januari op Schiphol. Rond 11u moest ik dan echt door de douane en dus afscheid nemen. Huilie huilie. Nou, ik brak gelijk toen ik mijn lieve vriendje met traantjes zag staan (en nu begin ik weer). We zijn er zeker van dat we het gaan redden, maar toch, het is gewoon niet leuk. Verder waren natuurlijk mijn lieve papa en mama er en toen ik Esther en Marjolein op Schiphol zag aankomen en een knuffel gaf stonden ineens ook zuslief Cariene en Klaas voor mijn neus! HUH!? Ja, dat was een leuke verrassing. En toen was Tjalling er natuurlijk nog, mijn (t)huisgenootje die ik ook erg ga missen. Na uitgebreid te hebben geknuffeld en een laatste kus ben ik naar mijn gate gelopen. Dan loop je daar in je eentje op Schiphol en denk je echt: What the hell, waar ben ik aan begonnen!? Enfin, ooit wilde ik het zo graag dus dan moet ik het ook maar doen. Ook al voelde het op dat moment verschrikkelijk om iedereen achter te laten. De vlucht naar Hong Kong verliep goed, had prima eten en Puss in Boots was prima vermaak. In Hong Kong heb ik ruim twee en een half uur gewacht en daarna nog bijna tien uur gevlogen naar Sydney. Na de overstap begon ik me wel wat vermoeid te voelen en dacht ik steeds aan hoe erg ik Menno nu al mis en hoe klein en verloren ik me eigenlijk op weg naar mijn bestemming 16.6667 km weg van mijn vertrouwde omgeving voel. Lees dan een boek geschreven in opdracht van Plan Nederland (Because I'm a Girl) over de rechten (die ze dus niet hebben) van meisjes in de meest arme delen van de wereld en kijk 'The Whistleblower'. Nou, dan bereikt je gemoedstoestand wel het dieptepunt! Gelukkig voelde ik me alweer iets beter toen ik eenmaal in Sydney aankwam. In Sydney REGENDE het bij aankomst. Maar dat kon de pret niet drukken. Om terug te zijn in Sydney en de warmte te voelen deed mij al ontzettend goed. Rond 23u was ik bij mijn hostel en heb ik even heerlijk staan douchen. Dat was ook wel nodig want na ruim 24 uur reizen voel je je echt een stinkerdje. Vanochtend bij het ontbijt heb ik veel, zo niet alleen maar, Nederlands gehoord en gesproken. Nu zit ik alweer veel te lang achter internet en dus ga ik straks maar even richting het Sydney Opera House. Het schijnt daar wel druk te zijn i.v.m. Australia Day. Hier regent het weer maar gelukkig heb ik mama's regenjasje meegekregen. Ik hoorde net iemand zeggen dat het in Melbourne 36 graden is! Woaat? Daar maar eens snel naar toe dan, de regen hier houdt waarschijnlijk nog wel een tijdje aan. Oke, ik ga er vandoor. Zoals je kunt lezen ben ik mezelf al vrij goed tegen gekomen in de afgelopen 48 uur. Sydney? Joh, doe ik even. Ik realiseer me van te voren soms niet echt waar ik aan begin en dat wordt dan wel duidelijk als je in je eentje op weg gaat. Ach, ik weet het nu en ga straks lekker relaxed naar de haven toe! Genieten van de warmte en het leven dat toch wel heel anders is dan in Nederland, ook al is het ook een westers land. Straks eventjes nageltjes lakken op een bankje en vooral rustig aan doen. Morgen ga ik een reisplan maken en naar de Uni of Sydney om me alvast te melden. Ik hoop niet dat ik een ellendig lang verhaal heb getypt maar moest het toch allemaal even kwijt. Bedankt voor het lezen!
26 Januari 2012 - 02:34
Ireen Van Aart:
Sjanna!
Je ben eindelijk waar je zo graag heen wilde!
Het afscheid nemen is idd echt heel moeilijk maar ik hoop dat je net zo snel je plekje daar hebt gevonden als dat ik dat hier heb gedaan. Het is soms moeilijk om zo ver weg te zitten van iedereen maar skype, mail en facebook is echt een geweldige uitvinding!
Ontzettend stoer dat je de stap hebt genomen, en geloof mij: times flies dus geniet!
Liefs -
26 Januari 2012 - 07:03
Thecla:
Lieve Sjanna wat fijn om wat van je te lezen. Ik heb erg met je meegeleefd. Ik wens je alle goeds toe. Verken Australie en je zult onrdekken dat je jezelf ook steeds beter zult leren kennen. Het komt goed en wat leuk dat je al een reactie hebt van ons verre nichtje Ireen.
liefs mama -
26 Januari 2012 - 07:51
André&nelly:
lieve sjanna, heeeel fijn om al wat van je te lezen, de laatste dagen veel aan je gedacht. blij dat je een goede reis heb gehad. Je zult zeker je weg daar vinden, blijf lekker schrijven! kan je alles kwijt en we delen het graag met z'n allen hier!
en nu vooral genieten van dat mooie land, liefs ons -
26 Januari 2012 - 07:59
Marjolein:
Hey Sjan, vind het echt heel dapper dat je gewoon gegaan bent! :) Het is echt een grote stap, en ja, je moet even door een kutperiode heen, maar uiteindelijk maak je wel je droom waar, respect! Ik heb dinsdag bijna de hele dag nog aan je gedacht, van waar je was enz :P Anyway, have fun, en hier wordt iig aan je gedacht ;) xxx -
26 Januari 2012 - 14:06
Willemijn:
Gelukkig dat je goed bent aangekomen en succes met het wennen deze eerste dagen! Vind het leuk om je berichten te lezen! xx -
26 Januari 2012 - 16:38
Vera:
Yeeees, zat al op een berichtje te wachten! Haha, ik zie jou al helemaal voor me in het vliegtuig in je eentje met oortjes in te gieeeeren van het lachen bij Puss in Boots! Toch wel even slikken dus,maar nu kan het leuke gedeelte echt beginnen. Spannend! Laat snel maar weer een verhaaltje horen :) Veel plezier!
Liefs,
Veer -
28 Januari 2012 - 14:45
Susan:
Lieve Sjanna,
Heb net je uitgebreide verslag van de reis en van je eerste paar dagen gelezen; Menno heeft mij dat vandaag doorgestuurd. Ik heb zo veel aan je gedacht de afgelopen dagen; ik ben ook zo waanzinnig trots op jou dat je deze reis maakt! Heb het fijn Sjanna, ga genieten en hou ons op de hoogte via je blog. We denken aan je, alle begin is moeilijk; ik weet er door het wonen op Sint Maarten alles van........ Maar snel zal jij je prettig gaan voelen en dan wordt jouw droom heel mooi! Slaap lekker nu en liefs ook van Jan en Hidde XXXX -
29 Januari 2012 - 11:08
Nienke:
Heee Sjan,
Lees net je verhaal. Fijn dat je een goede reis hebt gehad! En onderhand al een beetje van alle nieuwe ervaringen bekomen?
Ik vind je wel een held hoor dat je dit zo even in je eentje doet!!
Maar Sjan, heeel veel plezier, geniet van alles en hoop snel weer wat van je te lezen!
XXX -
31 Januari 2012 - 15:59
Moike:
Hoi Sjaantje,
Een mooi Sjanna verslag. Geniet ervan en blijf schrijven want ik wil het weten hoe het met je gaat.
Take care and enjoy down under!
tutsje Moike -
01 Februari 2012 - 18:49
Claire:
Haha Sjanna! Huilie huilie, stinkerdje, lieve vriendje met traantjes, ik hoor het je allemaal zeggen. Volgens mij heb je het relativeringsvermogen van een reiziger Sjan, dus gaat helemaal goed komen. Keep us updated met oz-adventures! Xx -
02 Februari 2012 - 15:14
Piet En Martzen:
hallo lieverd ik kan me voorstellen hoe je je voelde , maar ik neem aan dat het nu alweer beter voelt. en mocht het echt niet willen, dan kun je altijd weer terug, maar niet te gauw hoor. groetjes